Lancia's in voorprogramma Giro d'Italia 2010

Tekst & Foto's Henk van Sijtveld

Van 8 t/m 10 mei was Nederland in de ban van de Giro d'Italia. Op zondag 9 mei trok het spektakel door de provincie Utrecht en daarbij passeerde de wielrenners ook de plaats Houten. Het grote feest voor de wielerliefhebbers werd opgeluisterd door een karavaan Italiaanse auto's die voorafgaand aan de doorkomst van de renners een rondrit door Houten maakte.

2010 Giro d'Italia in Houten

De organisatie van deze rit was in handen van Martin de Vries, de man die ons ook altijd ieder jaar trakteert op het prachtige evenement Auto-Italia. Aan de rit namen Italiaanse auto's van allerlei pluimage deel, variƫrend van Fiat Topolino's tot Ferrari's.

Aan de start was ook een delegatie van de LCN aanwezig, met een opvallend hoog Flaminia-gehalte.

Na de drie kwartier durende rondrit konden de auto's  worden gestald in het vertrouwde Expo Center, waar tevens hapjes en drankjes werd verstrekt en er gelegenheid was om wat stands te bezoeken.

Rond drie uur werd iedereen op de tribune verwacht die op een strategisch punt achter het Expo Center was gebouwd. Met een glas Spumante in de hand kon daar de doorkomst van de renners worden bekeken. Het verdere verloop van de koers was te zien op grote schermen in het Expo Center.

Een leuk evenement waar we met onze Lancia's een extra Italiaans tintje aan hebben kunnen geven.