Lancia Heritage organiseert Ardennen Rallye

Video Fabio Xausa | Tekst, foto's & video Hans Schoonbeek | Video Oboemasesetokoe (team Fulvia)

2009ArdennesOm te vieren dat het dit jaar de 20e verjaardag van de 3e Kampioenstitel en de 30e verjaardag van de Delta was, organiseerde Christophe Rio 22 november onder de paraplu van de Franse club LANCIA HERITAGE een fantastisch evenement in de Franse en Belgische Ardennen!

Christophe had de route in augustus al uitgezet. En een deel ervan ging over wegen die de « speciales », de special stages, zijn in de Franse Rallye des Ardennes en de Belgische Rallye de Wallonie. En dat zorgt natuurlijk voor prachtige stuurweggetjes! Maar ook de overige delen waren prachtig, ondermeer door de Pays des Vallées.

Naast de jarige Delta waren alle Lancia sports modellen welkom. Dat gaf een mooi gevarieerd Lancia deelnemersveld van 38 equipes uit Frankrijk, België en Nederland. Naast de 20 Integrales waren er Delta's van alle 3 variaties, de nooit ontbrekende Fulvia Coupés, een Thema 8.32 een Beta Coupé, een Monte Carlo en een prachtige Aurelia Coupé met nòg levens-ervarener een chauffeur.

Culinair mocht dit evenement er ook zijn, met een (erg vroeg) ontbijt, een zeer uitgebreide lunch en een afsluitende koffie met taart. Prima!

Christophe sloot de dag af met bedankjes en prijzen. We mochten er zelfs een paar mee terug nemen!

Prijs voor de deelnemers van het meest ver weg, goed werk Koos! Een prijs voor de LCN omdat we de grootste delegatie uit het buitenland hadden meegebracht. En Steven nog een hardverdiende prijs door de puzzel tijdens de lange rit op te lossen.

Een geweldig evenement, waar we met z'n allen heel erg van genoten hebben. De omgeving is natuurlijk top en het idee om eens een paar van die spannende weggetjes van bekende rallies te rijden mag er ook zijn. Vooral in de herfst met modder en natte bladeren is dit helemaal Integrale territorium!

Complimenten voor de organisatie, die een perfecte dag presenteerde, 10 uur bezorgd om alle deelnemers was en een vlekkeloos roadbook had samengesteld.

 

Binnenkort

28 aug | FFF Dag in combinatie met Concours d' Élégance Soestdijk

FFFdag

Dit jaar weer een FFF dag, grotendeels in en rond de paleistuin van Soestdijk. Rond het paleis staan de fraaiste modellen van een veelheid aan merken opgesteld, waaronder "onze" deelnemende Flaminia's, glimmend gepoetst voor het concours. We verwachten enkele Flaminia Touring Convertibles, een Flaminia Coupé en de zeldzame Flaminia's Sport Zagato en Supersport Zagato!

Lees meer...

11 sept | 14e Traditionele Delta Pannenkoekmeeting

DeltadagIn 2020 waren wij een van de weinigen die onze jaarlijkse Squadra Chivasso Lancia Deltadag konden laten doorgaan. In 2021 heb ik het evenement vanwege het Covid-19 virus geannuleerd vanwege de gezondheids- en financiële risico's die op dat moment aan de orde waren.

Ik hoop jullie allen nu op 11 september 2022 te mogen begroeten !
Lees meer...

25 sept - 1 okt | Buitenlandreis naar Bretagne!

buitenlandreisBretagne: een eigenzinnig stukje Frankrijk. Ver weg, en toch dichtbij. De regio Bretagne vormt letterlijk een uithoek van Frankrijk, en daarom zullen velen van u er nog nooit geweest zijn. Toch is onze verblijfslocatie aan de Bretonse zuidkust in beginsel binnen een dag rijden te bereiken. De zuidkust van het schiereiland kent een vriendelijk klimaat. Er is heel veel te zien en te beleven in deze regio! Bretagne staat voor: oude dorpen en steden, prehistorische menhirs, een prachtige kustlijn met stranden en soms ook woeste rotsformaties, bossen, kastelen, en – niet onbelangrijk – een van de mooiste en grootste automusea ter wereld!

Dit alles gaan we aan de hand van vijf prachtige en gevarieerde ritten verkennen.

Lees meer...

23 okt | Najaarsrit

  • NajaarsritStartplaats Meppel met routes door Drenthe en de Kop van Overijssel
  • Informatie volgt

 

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle