Sliding pillars roffelden naar Salland

Sliding Pillar NL2015

Sliding Pillar NL2015Ze worden de kern van Lancia's cultuur genoemd: de modellen met hun kenmerkende voorwielophanging, ook wel sliding pillars genaamd. Na een al jaren geleden genomen initiatief van de Engelse broers Rudler en met de traditioneel tweejaarlijkse navolging in België en Frankrijk namen Wim De jong uit Heeten en Wim Oude Weernink een spontaan initiatief om enkele gekende sliding pillar 'amici' uit te nodigen naar het Overijsselse Salland. Aldus troffen op zondagochtend 20 september de eigenaars 7 Aurelia's, 10 Appia's en een Ardea elkaar bij de ruim behuisde en zeer gastvrije familie De Jong/Rijsemus aan het Overijssels kanaal bij Heeten.

Sliding Pillar NL2015Wim de Jong toonde voor het eerst zijn nog ongerestaureerde Lancia Ardenne en vader en zoon Dik en Kees Jan Boosman brachten op de terugweg van hun eerste optreden bij de Bugatti Club Nederland met hun zojuist gereedgekomen Bugatti type 49 een verrassingsbezoek.Sliding Pillar NL2015 5

Sliding Pillar NL2015 6

Het programma was 'a l'improviste' maar verliep vlekkeloos, met een welkomstlunch –koffie, broodjes en soep – een 50 kilometer ritje door het ongerepte Salland, een bezoek aan het Harley Davidson & Indian museum in Raalte en een high tea in de tot sociale 'cantina' omgetoverde voormalige timmermans- werkplaats van Wim en zijn partner Paulien.

Om kort te gaan: het was gewoon ontzettend gezellig met zoveel geestverwanten – niet in de laatste plaats ook dankzij de inspanningen van Paulien voor de lunch en Wim Oude Weernink's wederhelft Marian Holweg die de high tea had voorbereid! De roep om herhaling klonk luid. De aftrap ervoor is in ieder geval gedaan.

Sliding Pillar NL2015

Binnenkort

4-5 nov | Najaarsrit

NajaarsrittOp 4 november is het bijna laatste evenement van het vijftig jarig jubileum jaar en wel de Najaarsrit. Het betreft hier een weekend, waarbij het mogelijk is om ook alleen zaterdag of de zondag deel te nemen.

Lees meer...

11 nov | Onderdelendag

  • onderdelenbeursMeer informatie volgt

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle