Sliding pillars roffelden naar Salland

Sliding Pillar NL2015

Sliding Pillar NL2015Ze worden de kern van Lancia's cultuur genoemd: de modellen met hun kenmerkende voorwielophanging, ook wel sliding pillars genaamd. Na een al jaren geleden genomen initiatief van de Engelse broers Rudler en met de traditioneel tweejaarlijkse navolging in België en Frankrijk namen Wim De jong uit Heeten en Wim Oude Weernink een spontaan initiatief om enkele gekende sliding pillar 'amici' uit te nodigen naar het Overijsselse Salland. Aldus troffen op zondagochtend 20 september de eigenaars 7 Aurelia's, 10 Appia's en een Ardea elkaar bij de ruim behuisde en zeer gastvrije familie De Jong/Rijsemus aan het Overijssels kanaal bij Heeten.

Sliding Pillar NL2015Wim de Jong toonde voor het eerst zijn nog ongerestaureerde Lancia Ardenne en vader en zoon Dik en Kees Jan Boosman brachten op de terugweg van hun eerste optreden bij de Bugatti Club Nederland met hun zojuist gereedgekomen Bugatti type 49 een verrassingsbezoek.Sliding Pillar NL2015 5

Sliding Pillar NL2015 6

Het programma was 'a l'improviste' maar verliep vlekkeloos, met een welkomstlunch –koffie, broodjes en soep – een 50 kilometer ritje door het ongerepte Salland, een bezoek aan het Harley Davidson & Indian museum in Raalte en een high tea in de tot sociale 'cantina' omgetoverde voormalige timmermans- werkplaats van Wim en zijn partner Paulien.

Om kort te gaan: het was gewoon ontzettend gezellig met zoveel geestverwanten – niet in de laatste plaats ook dankzij de inspanningen van Paulien voor de lunch en Wim Oude Weernink's wederhelft Marian Holweg die de high tea had voorbereid! De roep om herhaling klonk luid. De aftrap ervoor is in ieder geval gedaan.

Sliding Pillar NL2015

Binnenkort

28 aug | FFF Dag in combinatie met Concours d' Élégance Soestdijk

FFFdag

Dit jaar weer een FFF dag, grotendeels in en rond de paleistuin van Soestdijk. Rond het paleis staan de fraaiste modellen van een veelheid aan merken opgesteld, waaronder "onze" deelnemende Flaminia's, glimmend gepoetst voor het concours. We verwachten enkele Flaminia Touring Convertibles, een Flaminia Coupé en de zeldzame Flaminia's Sport Zagato en Supersport Zagato!

Lees meer...

11 sept | 14e Traditionele Delta Pannenkoekmeeting

DeltadagIn 2020 waren wij een van de weinigen die onze jaarlijkse Squadra Chivasso Lancia Deltadag konden laten doorgaan. In 2021 heb ik het evenement vanwege het Covid-19 virus geannuleerd vanwege de gezondheids- en financiële risico's die op dat moment aan de orde waren.

Ik hoop jullie allen nu op 11 september 2022 te mogen begroeten !
Lees meer...

25 sept - 1 okt | Buitenlandreis naar Bretagne!

buitenlandreisBretagne: een eigenzinnig stukje Frankrijk. Ver weg, en toch dichtbij. De regio Bretagne vormt letterlijk een uithoek van Frankrijk, en daarom zullen velen van u er nog nooit geweest zijn. Toch is onze verblijfslocatie aan de Bretonse zuidkust in beginsel binnen een dag rijden te bereiken. De zuidkust van het schiereiland kent een vriendelijk klimaat. Er is heel veel te zien en te beleven in deze regio! Bretagne staat voor: oude dorpen en steden, prehistorische menhirs, een prachtige kustlijn met stranden en soms ook woeste rotsformaties, bossen, kastelen, en – niet onbelangrijk – een van de mooiste en grootste automusea ter wereld!

Dit alles gaan we aan de hand van vijf prachtige en gevarieerde ritten verkennen.

Lees meer...

23 okt | Najaarsrit

  • NajaarsritStartplaats Meppel met routes door Drenthe en de Kop van Overijssel
  • Informatie volgt

 

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle