Italian Car Passion‏

2016Autoworld2

Robin Nieboer bezocht onlangs in Brussel de expositie Italian Car Passion‏ en heeft er bijzonder genoten.

2016Autoworld1De expositie op de bovenetage staat in een sfeervol Italiaans decor dat gecreëerd is met bedrukte doeken. Er zijn daar vele bijzondere Italiaanse voitures tentoongesteld, ook een aantal prachtige Lancia's.

Maar er In een aparte ruimte staan nog een Ferrari Laferrrari, Maseratie MC12 , Lamborghini proto en Bugatti EB110. Tevens staan er 5 Lamborghini's naast elkaar in de beneden hal.

 

2016Autoworld3

2016Autoworld4Autoworld is vormgegeven in een prachtige opbouw zoals bijvoorbeeld het Louwman museum dat heeft gedaan. Je vindt er voertuigen uit het begin van de eeuw tot en met de jaren 50, met extra aandacht aan de specifiek Belgische merken als FN en Minerva.

Ook in de vaste collectie van Autoworld zijn er voor de Lancia's liefhebbers diverse modellen te vinden , zoals de foto's tonen.

 

2016Autoworld5

2016Autoworld6Mocht je na al het Italiaans schoons nog energie over hebben: tegenover het museum is nog een krijgsmuseum te vinden met een hal vol vliegtuigen , oa Dakota, F16, hangend een Corvair? verkeersvliegtuig en verder tanks op een buitenterrein, geweren sabels vlaggen uniformen uit de oorlog 1914-1918. Ofwel een daje Brussels waard, en vergeet ok niet de andere musea zoals huis van het stripverhaal en het belgische stripcentrum

 

De tentoonstelling Italian Car Passion‏ duurt nog tot 31 januar 2016, dus spring in de auto! Meer info bij Autoworld .

Binnenkort

28 aug | FFF Dag in combinatie met Concours d' Élégance Soestdijk

FFFdag

Dit jaar weer een FFF dag, grotendeels in en rond de paleistuin van Soestdijk. Rond het paleis staan de fraaiste modellen van een veelheid aan merken opgesteld, waaronder "onze" deelnemende Flaminia's, glimmend gepoetst voor het concours. We verwachten enkele Flaminia Touring Convertibles, een Flaminia Coupé en de zeldzame Flaminia's Sport Zagato en Supersport Zagato!

Lees meer...

11 sept | 14e Traditionele Delta Pannenkoekmeeting

DeltadagIn 2020 waren wij een van de weinigen die onze jaarlijkse Squadra Chivasso Lancia Deltadag konden laten doorgaan. In 2021 heb ik het evenement vanwege het Covid-19 virus geannuleerd vanwege de gezondheids- en financiële risico's die op dat moment aan de orde waren.

Ik hoop jullie allen nu op 11 september 2022 te mogen begroeten !
Lees meer...

25 sept - 1 okt | Buitenlandreis naar Bretagne!

buitenlandreisBretagne: een eigenzinnig stukje Frankrijk. Ver weg, en toch dichtbij. De regio Bretagne vormt letterlijk een uithoek van Frankrijk, en daarom zullen velen van u er nog nooit geweest zijn. Toch is onze verblijfslocatie aan de Bretonse zuidkust in beginsel binnen een dag rijden te bereiken. De zuidkust van het schiereiland kent een vriendelijk klimaat. Er is heel veel te zien en te beleven in deze regio! Bretagne staat voor: oude dorpen en steden, prehistorische menhirs, een prachtige kustlijn met stranden en soms ook woeste rotsformaties, bossen, kastelen, en – niet onbelangrijk – een van de mooiste en grootste automusea ter wereld!

Dit alles gaan we aan de hand van vijf prachtige en gevarieerde ritten verkennen.

Lees meer...

23 okt | Najaarsrit

  • NajaarsritStartplaats Meppel met routes door Drenthe en de Kop van Overijssel
  • Informatie volgt

 

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle