Leden login

Vraag en aanbod

Première film over Vincenzo Lancia in Turijn

PremiereUitreikingCrpRez

Op 1 juni jl. vond in Turijn in de cinema van Lingotto de première plaats van de film ‘Vincenzo Lancia and the birth of modern motoring’.

Vele Lancia’s waaronder Lambda’s maar ook andere modellen zoals de Aurelia B20, Delta S4, Stratos en Fulvia verzamelden zich in prachtig zonnig weer als voorpret voor de vertoning van de film. De première werd mede georganiseerd door de Automotoclub Storico Italiano (ASI, www.asifed.it).

Ongeveer 240 kijkers waren aanwezig waaronder tientallen van de familie Lancia. De prachtige film, waarin ook privé-materiaal van de familie Lancia is opgenomen, is tot standgekomen door de sponsering van vele liefhebbers van Lancia. Ook vier Lancia Clubs waaronder de LCN hebben aan deze film bijgedragen maar het leeuwendeel komt van de vele individuele sponsoren.

Alison Ure (Lancia Motor Club UK) en technisch directeur Josh Goode (Berlinetta films, https://berlinettafilms.com) zijn de initiatiefnemers en de leiders van het team dat de film tot stand gebracht heeft. Zonder hun doorzettingsvermogen zou deze film niet zijn gemaakt. De film duurt 90 minuten en gaat, hoe kan het ook anders, over Vincenzo Lancia en zijn vooruitstrevende, elegante en toch uiterst praktische creaties. Het zijn daardoor voornamelijk vooroorlogse Lancia’s die worden belicht. Vincenzo Lancia overleed immers in 1937.

De film is opgenomen in Engeland, Italie, Nederland en Australië. Na de film was er een gezellige borrel waar nieuwe contacten werden gelegd en oude aangetrokken. De Lancia Club Nederland is bezig om deze film, later dit jaar, ook in Nederland aan de leden te tonen. Houd de website en de komende Elefantino's in de gaten.


 

Nieuwe Lancia Ypsilon in Nederland Waar te zien/geintroduceerd

Foto new Ypsilon

Een proefrit in de nieuwe Lancia Ypsilon is helaas nog niet mogelijk:

7 Juni tussen 18:00 en 21:00 uur. Vooraf graag even bellen dat je komt.

Nefkens / Henri & Herman De Meern

Landzigt 28, 3454 PE De Meern, Tel.no: 030-658 2700

 

14 juni tussen 14:00 en 20:00. Vooraf graag even opgeven dat je komt.

Wittebrug

Donau 120, 2491 BC Den Haag (Forepark, niet ver van ADO stadion)

Opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

14 juni tussen 8:30 en 18:00 uur (geen aanmelding nodig)

Janssen van Kouwen

Snijdersbergweg 99, 1105 AN Amsterdam, Tel.no.: 020-650 0686

 

Vanaf 14 juni Ypsilon aanwezig. Vooraf graag even bellen dat je komt.
Zeeuw
Ohmstraat 1 3335 LT Zwijndrecht, Tel.no. 
078 - 200 9269

Vanaf 7 mei in showroom
Broekhuis
Nikolaus Ottostraat 11, 8013 NG Zwolle

 

Lancia is terug in Nederland!

Met de onthulling van de nieuwe Lancia Ypsilon is ook ons favoriete merk weer levend in het land!

Op 7 mei hadden we als Lancia Club Nederland de exclusieve primeur om de onthulling van de nieuwe Ypsilon mee te maken. Deze feestelijkheden vonden plaats bij Stellantis dealer Broekhuis in Zwolle, die vanaf nu een prachtige hoek voor het merk Lancia ingericht heeft. Een feestelijke avond met een smakelijk Italiaans tintje! De Lancia liefhebbers ontdekten een nieuwe Ypsilon die de naam Lancia zeker mag dragen: ingetogen uiterlijk, compacte buitenafmetingen, prachtig maar rustig ingericht... Ga 'm bekijken in het echt, deze Ypsilons in de gelimiteerde Cassina editie reizen komende tijd rond en zijn te zien bijv 1 juni op de bijeenkomst van het kappa-register of het komende Italië Evenement.

2024 05 nwYp LCN

De eerste voorintekenaars hebben zich gemeld, we hopen echt dat ze op de Najaarsrit al kunnen meerijden.

2024 05 Broekhuis

Complete impressie volgt in het komende Clubjournaal...


 

Premières Vincenzo Lancia and the Birth of Modern Motoring

Op 1 juni presenteert de ASI Automotoclub Storico Italiano de internationale première van de langverwachte documentaire Vincenzo Lancia and the Birth of Modern Motoring in de Lingotto Cinema in Turijn.
Op 20 juli vindt de première in het Verenigd Koninkrijk plaats in The Royal Spa Centre, Royal Leamington Spa, gepresenteerd door de Federation of British Historic Vehicle Clubs, Motul and the Lancia Motor Club.

Het bestuur van de LCN doet zijn best om de film later dit jaar aan de leden te kunnen tonen.


 

Luca Napolitano ontmoet de LCN

2024 04 09 LucaN in NL

Op 9 april was een kleine LCN delegatie aanwezig bij het bezoek van Luca Napolitano aan Stellantis Nederland, die binnenkort de nieuwe Ypsilon gaat introduceren.

Vanuit onze band met Stellantis mochten we met twee klassieke Lancia's een passende entourage voor zo'n bijzonder bezoek zorgen. Joop’s Flaminia Touring en Rudolphine’s 2000 Coupé HF waren present voor een mooie historische context. Bovendien een mooie gelegenheid om bij te praten. Er is veel waardering dat de LCN een grote rol speelt in het levend houden van het Lancia erfgoed. Bovendien bieden de 650 leden een zeker aanknopingspunt voor de herlancering van Lancia in Nederland.

Het was ook opvallend hoeveel bekijks onze auto’s trokken. Zo’n beetje elke Stellantis medewerker die op kantoor kwam liep er een rondje omheen en/of nam een fotootje.

2024 04 09 Luca in NL

Het was niet voorzien dat Luca uitgebreid contact met ons zou hebben, maar gezien hij onze ‘aankleding’ oprecht leuk vond, nam hij de tijd voor een ontmoeting en heeft Fred hem namens de Club een gesigneerd LCN jubileum boek overhandigd. Al met al hebben we zonder twijfel bijgedragen aan een opgewekte stemming voor deze belangrijke Stellantis topontmoeting. En met veel plezier aan onze zijde natuurlijk.


 

Kijktip: Lancia's in Ferrari

Ferrari 2023

Nu in de bioscoop: de film Ferrari van regisseur Michael Mann.

Hoewel de film over om Enzo Ferrari in de periode net na het overlijden van zijn zoon Dino gaat en z'n daarop volgende focus op de Mille Miglia, zijn er ook mooie beelden van Lancia's uit die periode. Zoals in de openingsscène met een gezelschap in een Aurelia B50 cabriolet.

Kortom, een film die tipgever Nan Beers iedereen aan kan raden!

Als men zich voor het zien van de film Ferrari wil inlezen dan raad Nan nr. 068 van Octane aan, waarin 11 pagina's worden gewijd aan het maken van deze film.


 

Lancia. Het verhaal van een wedergeboorte.

First_Teaser_photo_New_Ypsilon_2024.jpg

Op 10 november j.l. maakte Lancia bekend dat in aanloop naar 27 november - de oprichtingsdatum van Lancia - Luca Napolitano in drie korte documentaires een reis zal maken door het verleden naar de toekomst van Lancia.

Video 1 (10 nov): La storia di una rinascita. Episodio 1 .

Video 2 (16 nov): La storia di una rinascita. Episodio 2

Video 3 (22 nov): La storia di una rinascita. Episodio 3

Bovenaan dit artikel zie je de eerste 'teaser' foto die 27 november is onthuld van de Lancia Ypsilon  Het toont de "tavolino", een symbool van het huiselijke gevoel aan boord van de Lancia met de handtekening van Cassina. De nieuwe Lancia Ypsilon wordt volgend jaar februari onthuld in Milaan met de LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA, beschikbaar in 1906 genummerde en gecertificeerde eenheden in een 100% elektrische versie. HIER staat informatie van de nieuwe Ypsilon op de Nederlandse Lancia website.


 

Lancia showroom Milaan

In Milaan bezocht onze reizende reporter voor het eerst de gloednieuwe showroom van Lancia. Het maakt deel uit van een groot complex waarin Stellantis al zijn A-merken presenteert. Het maakt ook deel uit van een overkoepelende huisstijl van het concern. Duidelijk is ook de samenwerking met meubeldesigner Cassina... het interieur comfort van de nieuwe modellen is gericht op Italiaans welzijn. In de loop van 2024 gaan we hier de eerste modellen van het nieuwe Lancia zien!


 

Pu+Ra HPE in Milaan

2023 04 18 Milano1

Live uit Milaan: in de beroemde Via Durini, voor de Cassina flagship store, staat op dit moment het gloednieuwe Pu+Ra HPE prototype van Lancia. Vanwege de Design-week en Lancia's samenwerking met meubeldesigner Cassina is deze locatie momenteel de hotspot voor de liefhebber van Italiaans design! Onze verslaggever ter plekke kreeg het -dankzij het design van onze LCN jubileum polo- zelfs voor elkaar de eerste blik op het interieur bij daglicht te werpen!!!

2023 04 18 Milano2

Het ziet er allemaal heel fraai uit, de Italiaanse stijl is in ieder geval helemaal terug, net als het Lancia-gevoel!

2023 04 18 Milano3


 

Het nieuwe Lancia concept

Lancia-baas Luca Napolitano heeft in Milaan, de eerste plek met een nieuwe Lancia showroom, het nieuwe Lancia concept gepresenteerd. En de Pu+Ra HPE mag er zijn! Een bij de tijdse coupé of High Performance Estate met een rijke en luxe uitstraling! De ontwerpers benadrukken de tradities van het Italiaanse design en het gevoel van de typische Lancia-rijder, dus we zijn blij met de ontwikkelingen!

In de buurt van Milaan? Van 17 tot  23 april staat de Pu+Ra HPE in de Via Durini bij de Cassina showroom... kijken!

Als deze stijlelementen aangeven aan waar het nieuwe model dat in 2024 moet gaan verschijnen naartoe gaat, zijn we eigenlijk steeds meer benieuwd... laat het nieuwe model maar komen!!

De eerste geluiden gaan over een 100% electrische Ypsilon opvolger (epsilon?) in de 4 meter klasse. De 16 cm extra lengte ten opzichte van het huidige succesmodel, zet die opvolger eigenlijk in de afmetingen van de eerdere Delta modellen, maar dat is de huidige tendens. De toekomst ziet er goed uit!


 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle