Leden login

Vraag en aanbod

De wereld van Lancia Lancia-wereld nieuwtjes

Interessante nieuwtjes, wetenswaardigheden, leuke Lancia dingen... tips van LCN leden voor Lancialiefhebbers!

Fulvia Berlina in AutoVisie

2024 06 AutoVisie

In het juni nummer van AutoVisie is het Covermodel de Lancia Fulvia Berlina. Liefhebbers naar de tijdschriften kiosk!


 

Ypsilon, de recordbreker

Yp lijn

Qua verkopen trekt de Lancia Ypsilon nu een prachtige eindsprint naar de finish van haar 13 jarige (!) loopbaan...

In het eerste kwartaal van 2024 bevestigde de Ypsilon z'n reputatie: een records-brekende mode-stadsauto, waarvan er zelfs nog 16,4% meer verkocht werden dan in hetzelfde kwartaal in 2023. In maart was de Lancia Ypsilon met 4.845 exemplaren de tweede bestverkochte auto in zijn segment en de derde bestverkochte auto op de hele Italiaanse markt! De Ypsilon is bovendien op dit moment de bestverkochte hybride auto in zijn segment!

We zijn erg trots om opnieuw getuige te zijn van de passie en liefde rondom de Lancia Ypsilon, een auto die altijd een leidende rol heeft gespeeld op de markt, dankzij zijn unieke stijl, zachte en golvende lijnen en typisch Italiaans design, gecombineerd met connectiviteit en efficiëntie en stijl. De cijfers voor het eerste kwartaal van 2024 bevestigen een glorieuze verkoopgeschiedenis en geven ons de kans om op de best mogelijke manier een model te vieren dat de geschiedenis van het stadsautosegment in Italië heeft geschreven”, aldus Luca Napolitano, CEO van Lancia.

Kortom: de Lancia Ypsilon doet het op de Italiaanse markt nog steeds zeer goed. Citaat van Lancia: de auto heeft de wegen van Italië verfraaid en heeft in de eerste maanden van dit jaar werkelijk een leidende rol gespeeld, waardoor buitengewone cijfers voor het merk werden behaald.

Prachtige cijfers om het model te bekronen, gezien het aanstaande einde van de productie: de huidige versie van Lancia Ypsilon zal nog maar een paar maanden op de Italiaanse markt verkrijgbaar zijn en zal dan het stokje doorgeven aan de Nieuwe Lancia Ypsilon. 
(bron: Lancia persbericht 9 april 2024)


Beta HPE in Autoweek Classics

2024 04 AutoWeek Classics

Interessante vergelijking met de Reliant Scimitar in de Autoweek Classic van april 2024... naar de kiosk!

Na 13 jaar...

2024 02 AutoVisie

Een nieuwe Lancia op de omslag van de AutoVisie, dat was inderdaad een lange tijd geleden. Binnen in dit februari nummer een impressie...

Gamma Coupé in de Auto Motor Klassiek

2023 10AMK

In de nieuwe Auto Motor Klassiek nr. 10 staat een reportage over een Lancia Gamma Coupé 2000, dus op naar de kiosk!

Deltawerken in de AMT

2023 08 AMT

In de Auto & Motor Techniek staat deze maand een uitgebreid artikel over de mooie dingen die medeclublid Frank van Ganzewinkel met de Integrales doet.


 

Ardea in de Klassiek & Techniek

2023 08 KlassiekTechniek

In de Klassiek & Techniek van september staat een interessant over de Lancia Ardea. Schrijver is Wim Noorman, dus met de inhoud zit het wel goed... liefhebbers naar de kiosk!

Hyena vs SZ in de AutoVisie

2023 08 AutoVisie

Autovisie zet de twee karateristieke Zagato ontwerpen tegeover elkaar... de Hyene vs de SZ. Liefhebbers naar uw favoriete tijdschriftwinkel!

Hyena in de Octane

2023 08 OctaneNL

In de nieuwe Octane een mooie reportage over de Lancia Hyena Zagato!

Maturo en meer in de Octane

2023 04 OctaneNL

Op de cover van de Octane van april... de Maturo Stradale. In een uitgebreid artikel wordt het mooie werk dat rond de Integrales wordt gedaan uitgebreid gepresenteerd. Plus een rij impressie... Verder de heropbouw van een Fulvia Zagato 1600 en het verhaal van de ontdekking van de honderden klassiekers in 2 loodsen en een kerk in Dordrecht.... de "Palmen collectie" bevat zelfs een Aurelia Spider, Aurelia cabriolet en een Flaminia sport... prachtige foto's, prachtig verhaal. Naar de kiosk!

Andes avontuur per Integrale in de Octane

2022 12 Octane

In de Octane van december staat een uitgebreid artikel over de avonturen van Flip van Zutphen met de Integrale in de Gran Premio Caminos del Inca Rally. Alle verzamelaars en liefhebbers naar de tijdschriftkiosk !!

Beta Eerherstel

AutoGids 2022 10

In de Belgische AutoGids Classics nummer 2 (inderdaad, een kersvers nieuw autoblad vol klassiekers) staat een mooi artikel van medeLCNlid Kevin Kersemans over de 50e verjaardag van de Beta. Helaas niet in de Nederlandse tijdschriftwinkel, maar Beta-liefhebbers kunnen 'm online bestellen of tijdig (ruim voor de Onderdelendag op 5 november!) een vriendelijk mailtje naar Kevin sturen om 'm mee te nemen. Onder voorbehoud dat Kevin naar Woudenberg komt, natuurlijk...

Dilambda in Octane

2022 10 Octane

In de Nederlandse Octane magazine van oktober een prachtig artikel over 5000 kilometer dwars door de USA met een Lancia Dilambda van 1930 onder de titel GOING WEST MET LANCIA 

Delta/Thesis in AutoWeek Classics

 

AutoWeekDeltaThesiscmp1

In de AutoWeek Classics No 8, 2022: Artikelen over de Lancia Delta in vergelijk met de Citroen GSA en een artikeltje over de Lancia Thesis

EVO37 in Autovisie

2022 06 Autovisie

In de Autovisie van juni een zeer interessant verhaal over het ontstaan van de Kimera EVO37, een eerbetoon dat Luca Betti brengt aan de legendarische Lancia 037 Rallye. Op basis van opgegeven Montecarlo's worden betoverdende sportwagens gemaakt, die ook een bruikbare reiswagen zijn om mooie Europese wegen te verkennen.

Appia in de Klassiek & Techniek

KT 2022 06

In Klassiek & Techniek van juni een 7 pagina dik artikel over de Lancia Appia GT Sport Zagato.
Mocht je belangstelling voor deze klassieker hebben, dan wel € 128.500,- meenemen naar Imparts in Ede...

 

Fokker's Lambda in De Auto

2022 02 de Aurto

In de KNAC tijdschrift van De Auto editie 2 van 2022 staat een uitgebreid, interessant artikel over Antonie Fokker en zijn favoriet, de Lancia Lambda.

Fulvia in de Classiccars

2022 04 ClassicCars

In de Classiccars van april staat een prachtig verhaal over liefhebber Huub van Vugt's restauratie van een Fulvia berlina, tips voor de aanschaf van zo'n klassieker en... helaas een verkeerde URL van onze website

Flaminia GT in Autoweek Classic

2021 12AWC

In het december nummer van de Autoweek Classic wordt een rondje gereden met de prachtige Flaminia GT

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle