Lancia in Frisia | 100 jaar Lancia

Lancia in FrisiaOnder uitzonderlijk warme weersomstandigheden heeft een groot aantal clubleden volop kunnen genieten van de Elfstedentocht per Lancia in het weekend van 21-23 juli.

Dit evenment vierde op grootse wijze in Nederland het honderdjarig bestaan van Lancia . In twee dagen werd  de 'tocht der tochten' verreden, met ruimschoots tijd om van al het moois onderweg te genieten.

Lancia in FrisiaOf het nu ging om het Jopie Huismanmuseum in Workum, het Kameleondorp Terhorne of het Eerste Friese Schaatsmuseum te Hindeloopen. Maar ook de liefhebbers van bijzondere tuinen en landhuizen konden hun hart ophalen. En het was natuurlijk ook heerlijk om een paar van die trotse Friese stadjes te bezoeken.

In DokkumDe start was op zaterdagochtend in het zuiden van Friesland en volgde globaal de route van de 'Alvestêdetocht', had een verplichte stop met een wandeling naar het roemruchte bruggetje van Bartlehiem en eindigde in de meest noordelijke stad van Nederland, Dokkum, met een diner en overnachting. Een regenbui bij aankomst in Dokkum bracht zowaar nog enige verkoeling.

inFrisia2Zondag koersten we met onze Lancia's naar het zuidwesten om het resterende deel van de rit te rijden.

We zijn de organisatoren Marguerite Ruys en Henk van Sijtveld veel dank verschuldigd, evenals Maarten Hoekstra en Jack Mol voor het uitzetten van de prachtige routes.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle