Cento Miglia d'Olanda 2008

100miglia In het lange weekend van 12 tot 15 september 2008 werd het feit dat de club 35 jaar bestaat feestelijk gevierd! Traditioneel gebeurt dat met de "Cento Miglia d'Olanda", dit keer in het noordoosten van Nederland. Hierbij waren ook deelnemers vanuit Lancia clubs uit Groot Britannië, Duitsland en Zwitserland aanwezig, wat het evenement een internationaal tintje gaf.

De Cento Miglia begon al op de vrijdag met een diner en overnachting in het hotel “Van der Valk Emmeloord

Een zeer natte en donkere aankomst en onderweg hadden velen behoorlijk fileleed.

100miglia2De zaterdag startte met een mooie, nog wat natte, rit door de de kop van Overijssel, via Kampen en de Veluwe naar Apeldoorn.

Aan het einde van de ochtend vond een bezoek aan “Paleis Het Loo” plaats, met een speciale rondleiding en deskundige uitleg over de historie van het paleis en de tuinen. Daar vond tevens, in de Grand Café de Prins Hendrik Garage, de lunch plaats.

Na een tweede rit was er in de middag een rondleiding bij de Burton Car Company.

100miglia3De zondag begon weer met een rit, ditmaal een stuk zonniger, door de omgeving die eindigde met een bezoek aan de Galleria Style & Auto te Joure. Hier was tijd om de collectie te bewonderen en bij te praten.

De rit ging daarna verder door het mooie Nationaalpark “de Weerribben” en eindigde met een rondvaart door de wateren van Giethoorn.

In de avond vond het afsluitende diner plaats en kon nog lang nagepraat worden over de mooie dagen alvorens voor de laatste nacht de kamers opgezocht werden.

100migliaMaandags kon nog uitgebreid ontbeten worden waarna het toch tijd werd voor afscheid van de deelnemers.

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle