Zomerrit 2008

De Gelderse Achterhoek en het Duitse Reichswald waren door organisator Flip Oude Weernink gekozen als prachtig decor voor de LCN Zomerrit 2008.Startend met een kop koffie en een stuk ambachtelijke appeltaart op een bijzondere plek als The Gallery in Brummen, kon het niet anders dan een prachtige dag te worden.

De eerste etappe was maar een klein stukje rijden, naar de pont Brummen - Bronkhorst.

Het ochtend gedeelte van de rit liep door de prachtige Gelderse omgeving met z'n historische plaatsjes.

De 1e Tip van Flip, koffiestop in Huis Bergh in 's Heerenberg was een groot succes.

Volgend deel van de rit leidde ons Duitsland in om, kronkelend via landelijke wegen, te eindigen bij de lunchstop aan de Rijn in Grieth.

In de middag voerde het routeboek ons weer de landelijke wegen en weggetjes op. Zo landelijk zelfs, dat Flip en Jeroen ons van een stuk alternatieve route moesten voorzien omdat één deel nog onder water stond als gevolg van de recente regenbuien.

De 2e Tip van Flip gaf de mogelijkheid om Schloß Moyland en de bijbehorende prachtige tuinen te bezoeken, waarvan een aantal deelnemers ook gebruik maakte .

De rit eindigde in Hotel Val Monte te Berg en Dal, nabij Nijmegen, met een heerlijke verzorgde barbecue met schitterend uitzicht over de Ooijpolder. Namens ons allen sprak onze voorzitter Joop een hartelijk dank uit aan Flip en Jeroen voor het organiseren van deze mooie dag.

 

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle