Delta Barbecue Meeting 2013

Tekst:  Hans Schoonbeek | Foto's: Arian van Beusekom & Hans Schoonbeek

Het begon met een idee van Arian van Beusekom: "Dit keer niet in het voorjaar een pannenkoekmeeting in Beesd, nee, nu gaan wij voor een Delta Barbecue Meeting".

Het was even schuiven met de al volle LCN jubileumagenda, maar een logische keuze was de vooravond van Viva Italia! Op een kort stukje rijden van Assen had Martin Willems namelijk zeer bereidwillig zijn terrein beschikbaar gesteld voor het organiseren van een dergelijke Delta Barbecue. We mochten zelfs slapen in de showroom naast een mooie Lancia of (als je een nachtje ontrouw wou zijn...) een Ferrari. Maar Martin's terrein was ook beschikbaar om een caravan te plaatsen of een tent op te zetten. Wastafel, toilet en douche in de showroom konden we zo gebruiken. Nou, hiervoor was voldoende belangstelling!

Op 18 mei waren de deelnemers rond 3 uur allemaal bij Martin's showroom in Emmer Compascuum present. Na een welkomstwoordje van Arian gaf Martin ons een lange rondleiding over het terrein en door alle hallen. Daar waren ongelooflijk veel Lancia bezienswaardigheden te zien, van complete restauraties, via vele projectgevallen tot een bijna oneindige collectie van onderdelen. Als aanvulling op Martin's collectie Ferrari's, kwam Laddy Jurkiewicz met Meta z'n nieuwe aanwinst laten zien.

Helemaal geïnspireerd konden we in en voor de showroom bijkomen met een glaasje en een knabbeltje en napraten over alle wonderlijke Lancia's en onderdelen. Martin zorgde intussen rap dat ons vlees gehaald werd en zelfs wat salades en stokbrood omdat er tenslotte ook dames bij waren... Maar hoofdmoot was een mooie berg gemarineerde bieflap, gemarineerde kipfilet, gemarineerde speklap, gemarineerde filetkarbonade (zonder been), kipsateh en grillburger.

Bij het invallen van de avond gloeide het vuurtje en konden we van een urenlange barbecue genieten in enthousiaste Lancia sfeer. Het was zowaar een droge en warme avond in deze periode van veel kou en regen. We hadden Henk en Riekie van Sijtveld, die even aangewaaid waren, over kunnen halen een spiesje mee te prikken. Katja voorzag ons zelfs van warme sateh saus vanuit hun caravan die naast de showroom een plaatsje had gevonden. Voor de kids werd zelfs nog een zak marshmellows gevonden (een verrassende ontwikkeling van barbecuën voor Martin).

Met een muziekje uit de erbij gesleepte geluidsinstallatie aten en dronken we onszelf al kletsend de nacht in. De Drentse gastvrijheid laat niet toe dat je gaat slapen zonder door-en-door verzadigd te zijn!

De volgende ochtend was het vroeg op voor de standbouwers maar er was koffie, thee, krentebollen en diverse broodjes op de vuist in de showroom voordat we richting Assen vertrokken.

Dank!

Namens alle aanwezigen... heel veel dank aan Arian voor dit toffe idee en de regelarij, heel veel dank aan de onovertroffen Drentse gastvrijheid van Martin en Gemma Willems!

Barbecueliefhebbers en overnachters

 • Arian van Beusekom                             Delta HPE  2.0                         showroom
 • Martin & Gemma Willems                                                                     camper 
 • Martin & Ellen Weerman                        Ypsilon 1.2                               hotel
 • Hans Schoonbeek                                  EVO 2 " Giallo"                        Quechua Pop Up tent
 • Henk Klaassen & Monique Klupper        Delta HPE  1.6                          
 • Martijn Sollewijn Gelpke                          EVO 2 " Dealer Collection "     showroom
 • Wim Julsing                                            Delta HPE 1.8 VVT                     thuis 
 • Bas & Hamka Busking                            Fulvia Zagato Sport 1600           thuis
 • Ted & Job Compas                                 Kappa Coupe                            showroom? 
 • Frans en Katja van Hofwegen                Lybra 2.4 JTD + HF Integrale   caravan 
 • Dirk Jan Remmelink                               Thesis                                        thuis
 • Marco Baaijen + zoon                             EVO                                         showroom?  

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle