CircuitDag 2016

TrackDag1

TrackDag2Op zaterdag 18 juni werden we vanaf 12:30 ontvangen door Sebas en Christa op het Thedinga Test Track in Emmer Compascuum. Dit jaar had het Bestuur in plaats van het steeds minder Italiaans wordende circuitevenement op Assen een alternatief bedacht voor degenen die weer eens lekker buiten de openbare weg wilden rijden.

Deze plek in het oosten van Drente was daar de perfecte plek voor. Ver van alle drukte hadden we het circuit de hele middag voor onszelf.

Bij aankomst stond er voor de deelnemers en kijkers een lekker knapperig stokbroodje en een drankje klaar om de middag rustig te beginnen. Zo konden we eens even peilen wie we zoals op dit evenement afgekomen was. En met wie we ons eens wilden meten op een circuit.  

TrackDag3

Omdat de belangstelling voornamelijk uitging naar het rijden, werd door de organisatie het circuit in de volledige lengte ingezet en voorzien van een extra chicane op het lange rechte eind.

TrackDag9Omdat het niet de bedoeling was brokken te maken, werden we door Sebas in groepjes van 4 ingedeeld met gelijke rijstijl. Daardoor hoeft er niet persé ingehaald te worden en kon iedereen lekker z'n eigen tempo rijden. Bovendien kregen we instructie allemaal zonder brokken door de middag te komen: de voorligger blijft op z'n ideale lijn rijden, niet inhalen in de bochten en rustig aan beginnen om het circuit te leren kennen. Maar zoals Arian zei: "op het rechte eind kan iedereen de uitlaatpijpjes naar hartelust laten ronken!" Zelfs de gloednieuwe Ypsilon-creatie -vers van de spuiter- van Bert de Winter (volgens menigeen de mooiste van de dag) werd daarbij niet gespaard.

TrackDag4Natuurlijk waren er enkele serieuze rijders die met elkaar toch een beetje de wedstrijd aangingen. Prachtige plaatjes voor de fotografen die in alle veiligheid foto's konden maken van veel dichterbij dan op Assen of Zandvoort nog mogelijk is. Er waren er zelfs een behoorlijk aantal in staat om een achterwiel van de grond te krijgen!

Het doel van de dag -je Lancia beter leren kennen- werd hiermee perfect behaald. We weten nu beter waar de limiet van de wegligging ligt. Dat racebanden een giga-voordeel zijn voor het bochten werk en pk's alleen ook niet alles zeggen voor een snelle rondetijd.

TrackDag7Dat je een Y op vlak asfalt niet over de kop kan krijgen, al doe je er nog zo je best voor. En dat m'n remmen wat extra aandacht bij de volgende beurt krijgen voor als ze weer eens zo hard moeten werken... En een enkel regendrupje mag de pret niet drukken (wel mazzel na alle hoosbuien in het oosten deze weken!).

TrackDag6

TrackDag8Kortom een uiterst geslaagde middag, met dank aan de organisatie van het het Thedinga Test Track voor alle ruimte en assistentie die ze ons hebben gegeven en aan Sebas, Christa en Arian om de dag zo perfect in te richten!

 

Overigens was de dag hiermee nog niet voorbij...

Omdat je van zo'n dag natuurlijk erge dorst krijgt, waren we welkom bij Martin Willems om bij te komen van alle spannende momenten.

AfterTrackBBQ1

AfterTrackBBQ2En bij de Drentse gastvrijheid van Martin betekent dat dan, dat er niet alleen genoeg te drinken is, maar ook een aanzienlijke hoeveelheid te eten! Zo hadden we als afsluiting van de dag een buiten-barbecue, met zelfs een beetje zon.

Voor de vele liefhebbers, was er een rondleiding langs Martin's giga-collectie aan gerestaureerde Lancia's, eindeloze ruimtes onderdelen, vele vierkante meters opknappers, een paar vers-uit-Engeland Aurelia's en een Lambda en zijn nieuwste uitbreiding aan de Rademakerstraat, zodat ook de youngtimers nu droog staan.

Een bijzonder geslaagde dag, met dank aan Martin en de organisatoren! Deze gaan we ons nog lang herinneren.

En hoe lang het feest nog duurde in de Emmer Compascuumse avond???

AfterTrackBBQ3

 

Foto's

Zelf ook foto's gemaakt die je wil delen? Stuur ze (of een link) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle