TechnoDag 2016 | Auto Classica Rubbio

TechnoDag1 0

TechnoDag1 2Op de eerste TechnoDag van 2016 waren we welkom bij Auto Classica Rubbio om te zien hoe daar restauraties van auto's plaatsvinden. Eigenaar Tito Rubbio had, om ons extra welkom te laten voelen, met een van zijn klanten geregeld om enkele Lancia's uit zijn collectie neer te zetten: een Integrale uit de Giallo serie, een Appia Zagato coupé en een Aprilia die nog een restauratie gaat meemaken.

We werden vanaf 11 uur ontvangen met een kopje Italiaanse koffie en een stuk vlaai, waarna we mochten doen alsof we thuis waren en overal rondkijken.

TechnoDag1 1

TechnoDag1 5In de jaren zestig was Tito werkzaam bij het befaamde Italiaanse automerk Bertone en in 1971 richtte hij in Turijn zijn bedrijf Carrozzeria Holland op. Na zijn verhuizing naar Nederland werkte hij in de klassiekerbranche bij andere bedrijven om in 1989 toch zijn eigen Auto Classica te beginnen. Het bedrijf heeft onder zijn leiding een forse groei doorgemaakt. Tegenwoordig werken in Nederhorst den Berg ook zijn beide zoons, Richard en Gino. Tito Rubbio en zijn zoons hebben een voorliefde voor de klassieke Italiaanse merken, zoals Lamborghini, Ferrari, Lancia, Maserati, Alfa Romeo en Fiat.

TechnoDag1 3We konden een aantal carosserieprojecten zien op deze dag, met name de restauratie van een Fiat 1500 Vignale coupé waarin veel delen van het koetswerk geheel hersteld wordt uit vele puzzelstukjes tot gehele panelen die weer de complete vormgeving krijgen zoals Vignale het in 1965 bedoeld heeft. Maar dan wel in Rubbio's kwaliteit die deze auto jarenlang op de weg gaat houden!  

De voorliefde voor Italiaanse klassiekers weerhoud ze er niet van ook klassieke auto’s van andere merken in al hun pracht te herstellen en ook voor onderdelen en bekleding kan je bij Auto Classica Rubbio terecht.

Al met al was de eerste TechnoDag van het jaar weer zeer bijzonder!

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle