Najaarsrit 2016

Herfstrit1

Herfstrit3De jaarlijkse afsluiter was weer een mooie rit die Willem Posthumus Meyjes voor ons had samengesteld. Bovendien had Willem een locatie voor de start voor ons geregeld, die binnenkort bijgezet kan worden in de mooie historie van Lancia in Nederland: het pand van de importeur in Lijnden.

Willem stond bij zijn welkomstwoord natuurlijk stil bij deze locatie. We zijn blij dat we hier nog een keer konden rondkijken, voordat Lancia zich terugtrekt uit Nederland.

Herfstrit4De routebeschrijving en het bolletje/pijlsysteem bracht ons langs plekjes die we normaal niet gauw zouden vinden via Amsterdam-Zuid, IJburg, Durgerdam, Uitdam, Monnickendam en Purmerend. In Fort Markenbinnen stond een versterkende lunch voor ons klaar.

‘s Middags liep de route langs de forten van het westelijk deel van de Stelling van Amsterdam en over het sluizencomplex van IJmuiden.

Herfstrit7

Herfstrit5De finish was door Willem mooi uitgekozen, ook deze locatie is binnenkort historie: het Ford Museum in Hillegom. Tijdens ons bezoek toont het museum nog de grootste verzameling Fords ter wereld, maar vanaf december is het voorgoed gesloten. Wij konden nog genieten van de ruim 200 Ford automobielen en ruim 50 motoren.

Voor de liefhebber was er nog een afsluitend Indisch buffet bij de finish, kortom een prachtige en gevarieerde dag, met dank aan Willem!!

Herfstrit6

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle