TechnoDag 2016 | Auto Totaal check-up

06Technodag2

Op zaterdag 4 juni werd een LCN Techno-dag georganiseerd bij Auto Totaal in Houten. Naast een universele garage is Auto Totaal ook specialist voor klassieke Lancia’s tot bouwjaar 1975. Jan en Marlies Doornenbal van AutoTotaal waren de zeer gastvrije gastheer en- dame met warme koffie en heerlijke broodjes.

06Technodag4Voor LCN leden was er de mogelijkheid om hun Lancia kosteloos te laten controleren op de remmentestbank waarbij de remkracht in zijn geheel en de remkrachtverschillen tussen de wielen te controleren zijn. Daarna werd de conditie van de remvloeistof gecontroleerd.

Op de brug werden de remleidingen en -slangen en de remtrommels en/of remschijven + remblokken visueel nagekeken. Ook de uitlaat en de onderdelen van de wielophanging kregen de nodige aandacht. Vloeistof niveaus, de bandenspanning, -profiel en de verlichting kregen ook de aandacht van de monteurs van AutoTotaal.

06Technodag3

06Technodag1Niets werd dus aan het toeval overgelaten. Zelfs onderdelen, die bij een APK geen aandacht krijgen, kregen dat nu wel. Voor velen van ons een soms wijze les, omdat er zaken aan het licht kwamen, die toch verdere aandacht nodig hebben om lekker en veilig met je Lancia rond te kunnen rijden. Zo wist o.a. Marc de Bruijn na de keuring dat zijn uit 1939 stammende Lancia Aprilia Cabrio 100% in orde was.

 

Volgend jaar zal eind maart weer een dergelijke dag worden georganiseerd.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle