London-Brighton 2019

Verslag en foto's: Hans Schoonbeek

L2B00

L2B01Na enkele jaren overgeslagen te hebben (nadat Brighton geld ging vragen om de auto's op Madeira Drive te exposeren), organiseerde de Lancia Sport club op 1 juni 2019 weer het beroemde London to Brighton evenement. Toen ik de tip van Hans en Edith kreeg in het najaar van 2018, was de inschrijving eigenlijk "fully booked" en dat was jammer, want ik hoopte na het zien van filmpjes al jaren eens een keer mee te kunnen doen. Maar voor een paar buitenlandse deelnemers werd door Allie Bell na een korte mailwisseling met plezier ruimte gemaakt! Zo kwam het dat op donderdagavond 30 mei in Hoek van Holland 3 Integrales (Rosso Corsa, Giallo Ginestra en Blu Lord) de Stena Hollandica opreden voor dit Engelse avontuur. Met als speciale verwennerij dat de Giallo precies in de Yellow sectie van het autodek terecht kwam!

Na een gezellige avond vol herinneringen en een ochtend koffie/thee aan boord, gingen de Integrales op de vrijdag weer kort uiteen voor ieder's favoriete bezigheid. Shoppen in Londen, boekwinkels afstruinen respectievelijk een uitgebreid bezoek brengen aan het Brooklands Museum. Avondeten was weer gezellig samen in een authentieke pub in hartje Londen (met de metro, rijden in Londen met een Integrale hadden we na de middag(spits)rit naar het hotel in London Southgate wel weer gezien...)

L2B02

L2B04In alle vroegte werden we bij het beroemde Ace Café ontvangen door de organisatie (Allie en Martin Bell, John Davenport, Peter Baker, ik vergeet er vast een paar) en een grote hoeveelheid Integrales en andere sportieve Lancia modellen. Ge-wel-dig. Het on-Engelse zomerzonnetje maakte het helemaal een feest!!

Dit historische punt is natuurlijk ook fantastisch. Ooit werden hier op de North Circular Road de fameuze illegale straatraces gehouden, toen 100 mijl per uur nog een bijna onhaalbare snelheid was. En daarna een kop thee bij het Ace Café en opscheppen erover!

L2B03

L2B05Zoveel te zien, amper tijd om rond te kijken in het Ace Café en de deelnemers te ontmoeten, tijd voor de groepsfoto en tijd om te gaan rijden! Allie stuurt ons op pad (houd je aan de regels!) met een keurige routebeschrijving en een goodie bag. Ook konden we gebruik maken van de online beschikbare gestelde route in Google Maps.... heel handig! Zeker voor het eerste stuk, west Londen door in een concert van piepende Integrale remmen (gelukkig, ik ben nu eens niet de enige) van stoplicht naar stoplicht naar rotonde.

Na een goed uur rijden, komen we dan eindelijk in het typisch Engels groene heuvellandschap van Sussex en kunnen we het gas wat dieper gaan intrappen. 

L2B06

De lunchstop is ook weer typisch Engels, bij het Burrows Lea House is er tijd om met een thee of koffie met een pastry bij te praten en te genieten van alle mooie Lancia's op het gazon.
L2B07

L2B09In het deelnemersveld is -naast de vele Integrales en enkele Beta's, Fulvia's en een Thema- zelfs een echte 037 Stradale!


L2B08

L2B10De middagrit gaat dan verder over landweggetjes naar de kust, mooie wegen waar we genieten van de rit! Vlak voor de kust wijken vele equipes alvast af naar de finish bij Stanmer Country House, maar wij volgen de aanwijzingen die ons naar het "oude" eindpunt leiden op de Madeira Drive van Brighton. Dat blijkt wel een uurtje filerijden, want op deze zonovergoten zaterdag zijn we niet de enigen.

Maar dit hoort er wel bij, de klassieke London to Brighton hebben we hiermee helemaal gereden!

De organisatie had gekozen om dit keer het eindpunt iets landinwaarts ten noorden van Brighton te leggen. Dus na het laatste stukje van de zee naar Stanmer House, wacht ons de beloofde verrassing: een collectie echte rally Integrales! Er is een Repsol exemplaar en een zwart-gouden Esso, beide hebben competitie gereden in de mooie jaren!

L2B11

L2B12De dag werd afgesloten met een prijsuitreiking voor diverse categoriën.

En nee, de prijs voor de kwam-van-meest-ver-weg-deelnemer ging niet naar Nederland maar naar Schotland.

Maar "onze Nederlandse" Blu Lord won wèl in de categorie "de meest originele"! Dus die mogen Anuschka en Arnoud gaan toevoegen aan de trofeeënkast!  

L2B14

Tijd nL2B13u eindelijk voor een welverdiend drankje en een barbecue bij het landhuis. En veel praten met alle liefhebbers hier natuurlijk.

Een fantastisch evenement, zulke fijne mensen daar in Engeland, prachtige routes tussen de twee historische plekken. Hier gaan we nog lang van nagenieten!

Many thanks to the brilliant equipe of Lancia Sport and special love to Allie: your happiness made us feel so very welcome on this enchanting event !!!

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle