Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

 

 

NwJ1

2019 InterclassicsIn 2019 was er maar één plek om de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Lancia Club Nederland te houden en dat was "op" de InterClassics die als thema La Grandezza della Lancia had! Joop van Veldhuizen, die bezig was de vele Lancia's naar Maastricht te organiseren, had voor ons een receptie geregeld, grenzend aan de beursvloer mèt zicht op de Lancia stand. Perfecter kan zoiets niet!

Op zaterdag 12 januari konden we de gehele dag de InterClassics bezoeken -tegen een prettig gereduceerd tarief- om te genieten van de honderden klassiekers. 

 

NwJ3De omvangrijke collectie van Lancia's vormde daarbij natuurlijk het onmiskenbare hoogtepunt. Unieke exemplaren als de Lambda, de Aurelia Spider, de Stratos, de 1953 D23, de 1938 Astura Pininfarina, de Belna berlina èn Eclipse, de Aprilia en de Artena. Maar ook de modellen die we gelukkig ook vaak op onze eigen evenementen mogen zien zoals de Flaminia, de Flavia, de Aurelia Coupé, de Appia Camioncino en Hyena. Zelfs de moderner modellen zoals de Beta, de Integrale, de Thesis... ben ik al aan de 25 modellen? Lieve mensen wat een feest!

NwJ11

NwJ2Verzadigd van de vele indrukken (en onder de indruk van de vraagprijzen voor klassieke Lancia's) waren we vanaf vier uur welkom voor de Nieuwjaarsreceptie. Tijd om met een prosecco in de hand bij te praten over het afgelopen jaar en de eerste plannen te smeden voor het nieuwe clubseizoen.

In de Nieuwjaarstoespraak stond Wouter Rombach stil bij de leden die we in 2018 helaas verloren en keek terug op een geslaagd jaar vol evenementen. Voor 2019 staan ons ook weer mooie evenementen te wachten, waaronder een reis naar Frankrijk en Italië.

Ook dit jaar werd weer de Martin Poort Trofee uitgereikt, voor de 30e keer alweer. Sebastian Jurkiewicz kreeg 'm zeer terecht voor het volbrengen van de mega-klus van het zo perfect organiseren van de Cento Miglia van 2018!

NwJ4Ook was er weer een mooiste van het jaar, dit keer met overgrote meerderheid door de leden aangewezen. De Appia C83 Camioncino uit 1957 van Wim Oude Weernink sprong er bij de Cento Miglia bovenuit en was bovendien ook vandaag op de Lancia stand te zien.

Wim kon er zelf helaas niet bij zijn, maar Kees-Jan Boosman kon de honneurs ter plekke waarnemen.

Na het formele gedeelte was er nog tijd om nieuwe leden te ontmoeten of gezellig met bekenden bij te praten met een hapje en een drankje.  

Vanwege de wat decentrale plek van de Nieuwjaarsreceptie, had de organisatie ook gezorgd voor de mogelijkheid om nabij Maastricht te dineren en overnachten. En dan niet op zo maar een plek, maar op Buitenplaats Vaeshartelt! Het landgoed kent een rijke geschiedenis sinds de tiende eeuw, met koningin Gerberga van Saksen Hier hebben koningen gejaagd en Lancisti genoten!

NwJ6

Een prachtig weekend, waar we nog lang met veel genoegen op zullen terugkijken. Bijzondere dank aan de organisatie!

NwJ5

 

 

 

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle