Voorjaarsrit 2019

voorjaarsrit2Tekst: Arian van Beusekom
Foto's: Mat Leers; Bas Busking; Arian van Beusekom

Het was op de zaterdagochtend een erg koud vertrek richting de ontvangstlocatie van de Voorjaarsrit, dit keer in de omgeving van Roermond, Museum Terug in de Tijd / Herberg de Nimrod in Horn.

De fruittelers in de Betuwe hadden de grootste moeite om de knoppen in de bomen tegen de vorst te beschermen en er werd dan ook flink gesproeid, wat bijzondere voorjaarsbeelden opleverde!

De rit in de Limburgse regio was oorspronkelijk al vorig jaar gepland, maar kon toen helaas door ongelukkige omstandigheden op het laatste moment niet doorgaan. Dit jaar dan de herkansing om deze mooie streek te bezoeken.

 Zo'n 40 Lancia's meldden zich op de start locatie. Ontvangst met limburgse vlaai. De dag begon nog zeer fris en overdag's ten tijde van vertrek na de lunch zowaar toch ook nog enkele lichte sneeuwbuien gehad. De gevallen sneeuw was wel weer meteen weg maar geeft aan dat het bepaald geen geen "blote armenweer" was.voorjaarsrit1

voorjaarsrit3De start over Limburgse wegen leidde al snel naar een rustiek traject over naburig Duits grondgebied noordwaarts.

De routebeschrijving zorgde er zo links en rechts wel voor dat meerdere equipes diverse dorpen en wegen weer meerdere keren twee of drie maal hebben moeten doorkruisen om de juiste route weer te vinden. Maar wat verwarring mocht de pret niet drukken, de Lancia's konden zo lekker wat extra kilometers onder de banden door laten gaan.

De route leidde ons langs diverse markante punten, zoals het vakantiepark Den Heyberg dat ligt op het terrein van een voormalig wapendepot uit de jaren 80 en waarvan ook de bunkers sinds 1994 voor recreatie worden gebruikt.

Voorjaarsrit9

Als we een eind noordelijker weer terugkeren op Nederlandse bodem, is het tijd voor een gezellige lunch in restaurant De Wellsche Hut.

voorjaarsrit7

In het middagtraject volgt de route dan vanuit het natuurpark Maasduinen de loop van de rivier de Maas in zuidwaartse richting. Na de lunch waren er voor de puzzelliefhebbers wat vragen op te lossen om de spanning op te voeren.

voorjaarsrit4

voorjaarsrit5De laatste tientallen kilometers van deze ‘Grenslandrit’ brachten ons langs bierbrouwer Hertog Jan weer terug in Venlo, waar in Galerie De Hoeve een drankje en een hapje de afloop van de Voorjaarsrot markeerden.

Dit keer bleken er voor de 10 puzzelvragen wel 8 winnaars met allemaal juiste antwoorden! Daarom moesten door loting de 3 winnaars bepaald worden, die daarmee hun welverdiende fles wijn in ontvangst mochten nemen:

Robert Saalmink - Delta HF Integrale
Robin Nieboer - Delta HF Turbo
Leo Schildkamp - Fulvia Berlina 2C

 


Met dank aan de organisatoren. Wouter Rombach, Jaco Staleman, Patrick en Inge van Eekert, Bas Busking, Sebastiaan Jurkiewicz en Wim Julsing.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle