FFF dag 2019

FFFdag1

FFFdag2Iedereen die zin had om veel Fulvia’s, Flavia’s en Flaminia’s bij elkaar te zien, werd op z'n wenken bediend op deze zondag 19 mei. De Agnietenberg bij Zwolle was het sfeervol startpunt voor de FFF Dag van 2019. Onder een niet helemaal verwacht lentezonnetje liep de parkeerplaats langzaam vol met bijna 40 "F"-modellen in een complete reeks van berlina's, coupés en convertibles/cabriolets. Belangstelling was er ook van clubleden met andere modellen van de nieuwste Delta's tot een mooie klassieke Appia!

FFFdag3In het restaurant werden alle deelnemers in de loop van de ochtend ontvangen met koffie en gebak. Alle tijd om bij te praten, nieuwtjes en tips uit te wisselen en weer naar buiten te lopen om van alle klassiekers te genieten.

Willem Posthumus Meyjes had in de “Kop van Overijssel” een prachtige rit uitgezet met een hele schakering in de routebeschrijving van tekstaanwijzingen, foto-aanwijzingen èn bolletje-pijltje. Na het welkomstwoord zond hij ons met de laatste aanwijzingen op pad. 

FFFdag4

Langs de Overijsselse Vecht naar de Weerribben

FFFdag5Het eerste deel van de ochtendrit voerde langs de Overijsselse Vecht noordwaarts, met wijdse uitzichten over het Overijssels land. Omdat de route door afgesloten wegen van het nationaal park de Weerribben-Wieden voerde had Willem zelfs voor ontheffingen gezorgd. Met een klein puntje Friesland voerde de route naar het pitoreske Giethoorn.

Gietbui in Giethoorn

In 28 seconden sluit zich de kap van de moderne Lancia Flavia, waarvan we er vandaag zelfs 2 in het deelnemersveld hadden. Maar met het noodweer dat in Giethoorn losbarstte deed Joop het met de 60 jaar klassiekere  Flaminia Convertible nog korter over! 
Een korte maar natte wandeling bracht ons naar Smit’s Paviljoen waar de de z.g. “Rietsnijderslunch” voor ons klaar stond. Een prachtige lunchplek met uitzicht over het meer. Het was wel dringen in het paviljoen, want vele toeristen waren naar binnen gevlucht voor de bui.

FFFdag6De middagroute

Aan de hand van een bolletje-pijltje konden we in de middag verder, de grens over Drenthe in voor een mooie route oostwaarts over de heidevelden. Zo konden we na een heerlijke landelijke route weer terugkeren in de Kop van Overijssel voor de laatste kilometers.

 

 

 

 

 

FFFdag7

FFFdag8Finish op Landgoed 't Laer bij Ommen.

Langs de lange oprijlaan van het Landgoed mochten de FFF’s in het gras opgesteld worden, zodat we vanaf het bordes-terras een prachtig uitzicht hadden. Tijd om na te praten over de dag onder het genot van een drankje.

Tijdens de rit hadden sommigen de uitdaging aangenomen om de foto puzzel op te lossen. Hierbij moesten de foto's op het formulier in de juiste rit-volgorde geplaatst worden. Het Flavia-equipe van Angela Verschoor was de grote winnaar en zij konden naar huis met de hoofdprijs, een origineel Lancia kussen als herrinnering aan deze mooie dag.

Voor de liefhebbers was er nog de mogelijkheid om te blijven dineren in het landhuis. Kok Ernie van der Kolk had een smaakvol 3-gangenmenu samengesteld die ons goed mocht smaken!

FFFdag9

 

Met weer hartelijk dank aan het FFF Register team en alle FFF rijders die de Italiaanse schoonheden weer lieten zien!

Foto's

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle