Najaarsrit 2019

najaarsrit 1

Omdat het in de vroege morgen regende, wat op de Najaarsrit van de LCN niet hoort, was het vast geen toeval dat op het verzamelpunt Fort Wierickerschans door het Bestuur eerst een Algemene Ledenvergadering was gepland. Met een lekker kopje koffie en appelgebak konden de leden horen dat Marianne Compas bereid was de nieuwe penningmeester te worden. Het voorstel werd met unanieme instemming van de aanwezige leden aangenomen en we zijn blij dat zij de taken overneemt van Radboud Lubbers, die zo vriendelijk was nog een half jaar de werkzaamheden uit te voeren na zijn officiële aftreden.

najaarsrit 2

Hierna werd door notaris en LCN-lid Peter Kleuters een toelichting gegeven op de vernieuwde statuten. Aangezien voor de vaststelling hiervan minstens de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig moet zijn en er zich op deze dag 57 equipes met 72 stemgerechtigden hadden aangemeld, is deze wijziging voorlopig aangehouden.

Geheel volgens planning bleek na de vergadering dat het zonnetje al weer door het wolkendek aan het prikken was. Op het binnenterrein van het fort stond inmiddels een geweldig arsenaal aan diverse typen Lancia’s klaar om op pad te gaan.

najaarsrit 5Rond 11.15 uur vertrok iedereen voor het eerste deel van route naar Lage Vuursche. Aldaar kon in de hoofdstraat op eigen gelegenheid in een van de vijf restaurants de lunch worden genuttigd, waarna rond 14.15 uur met het tweede deel van de route werd gestart. Helaas nam men in één van die eetgelegenheden het begrip ‘slow food’ wel erg letterlijk en moesten veel LCN-leden ruim anderhalf uur op een eenvoudige pannenkoek wachten!

najaarsrit 4

In het tweede deel van de route gingen er wel erg veel drempels onder de banden door! Het waren er talloze, maar alles werd weer goedgemaakt door de prachtige, drempelloze en van vele lekkere bochten voorziene Lekdijk tussen Culemborg, Wijk bij Duurstede en Amerongen.

Rhenen

najaarsrit 10Het eindpunt van de rit was in Rhenen bij Moeke Mooren, waar nog tot 18.00 uur werd geborreld en iedereen uitgebreid kon napraten over de prachtige route vanaf een 17e eeuws fort naar een ruim 750 jaar oude stad aan de rivier, langs plassen, molens, polders, bossen, het voormalige paleis Soestdijk en kronkelige rivierdijken.

 

 

najaarsrit 9

Een hartelijk dank aan de organisatoren van deze dag: Bert en Lenie Burger, Wietse en Esther Burger en Sebastian en Christa Jurkiewicz.

Meer foto's

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle