DACH Lancia Treffen 2019

2019DACH01

Deze speciale Lancia ontmoeting in het Hemelvaart-weekend van 2019 werd georganiseerd door de Lancia clubs van drie landen, te weten: Duitsland Oostenrijk en Zwitserland. Speciaal genoeg voor een aantal equipes van de Lancia Club Nederland om de reis te ondernemen naar Bregenz, het "drielandenpunt" bij het Bodenmeer.

2019DACH06

Verslag: Christa Jurkiewicz-Blok | Foto's: Christa Jurkiewicz-Blok & Arian van Beusekom

Vrijdag 31 mei

Op de eerste dag begon de ochtendrit om half tien, De equipes kregen een duidelijk routeboek mee voor een route van ongeveer 80 km. Soms klopte het niet helemaal maar na een half uurtje puzzelen en rondvragen, was het volkomen duidelijk waar we heen moesten. De rit voerde over de Bodele, het Schwarzenberg skigebied in Oostenrijk via Hittensau, Balderschwang, Huttenberg en Immenstadt naar Rettenbach in de Allgau.

2019DACH02

Hier kregen we een rondleiding door de oudste familie bierbrouwerij ter wereld, Zoetler. Al sinds het jaar 1447 wordt hier bier gebrouwen. Uiteraard moest er ook geproefd worden, maar je mocht het uitspugen want drinken en rijden gaat “natuurlijk” niet samen. Alle equipes kregen nog 6 flesjes bier mee (heel erg lekker volgens de kenners) en moesten daarna een stukje lopen om witte worst te gaan eten. Dit zijn gekookte worsten met een wit velletje. En met uiteraard mosterd erg lekker. Na de lunch was er wederom een prachtige route oa over Sulzberg (Alpenblick 1015m) terug naar het hotel.

Snel douchen en omkleden en op weg naar Bregenz, alwaar na een welkomsdrankje het avonddiner werd geserveerd in het Casino.

Zaterdag 1 juni

Dag 2 was voor de Oostenrijkse club. We reden ‘s morgens meteen naar Gutle/Dornbirn, alwaar we welkom werden geheten in het Rolls Royce museum. Tja wat ik daar van moet zeggen, dat is echt voor de liefhebbers. Bovendien hadden wij met de aanwezige Lancia’s meer bekijks dan de Rolls Royces!

2019DACH05

De uitleg was super technisch en heel eerlijk ben ik na 10 minuten stilletjes door een uitgang vertrokken en heb ik in het zonnetje zitten wachten op degenen die het wel geweldig vonden en snapten waar het over ging…

Tegenover het Rolls Royce museum was een kerststal museum, daar mochten we ook naar toe en dat was verrassend leuk. Hier werd het leven van Jezus uitgebeeld van kind tot overlijden, ik weet het, het heeft niets met auto’s te maken, maar was toch leuk.

Daarna vertrokken we weer richting Genusswerkstatt in Berghof, waar we Spätzle gingen eten. Dit wordt geserveerd in houten tonnen en lijkt op macaroni met heel veel lekkere kaas. Smullen dus en niet alleen van de Spätzle, maar ook van het geweldige uitzicht over het Rijndal in Zwitserland.

2019DACH03Helaas werd Laddy naar buiten geroepen omdat er een grote plas water onder de auto stond (kon niet van de airco zijn, want die was helaas niet gevuld.) Het is ongelooflijk wat andere mensen mee nemen aan gereedschap op vakantie. Arian van Beusekom had een krik, zijn overall en een doos met gereedschap waar je U tegen zei bij zich. Gelukkig kon het weer gemaakt worden (vermoedelijk een slang die nieuw was en niet goed aangedraaid) en konden we allemaal weer vertrekken.

 

 

We mochten kiezen uit de grote Alpenrit en de kleine Alpenrit, dus koos iedereen natuurlijk de grote Alpenrit. Deze ging over de Furkajoch 1761 meter De kleine Alpenrit ging over Bodele en was 1139 meter hoog.

2019DACH04

Helaas kon de grote Alpenrit niet gecompleteerd worden. We konden niet verder komen dan een leuk restaurant met prachtig uitzicht. De pas was afgesloten vanwege te veel sneeuw. We zijn zo ver mogelijk door gereden en toen weer terug over Bodele.

2019DACH08Natuurlijk later terug dan gepland, dus snel omkleden en weer naar beneden voor de bus naar de eetgelegenheid.

Het avondeten wat in het Burgrestaurant Gebhardsberg. Dat volgens kenners al 900 jaar het mooiste uitzicht over het Bodenmeer heeft. Ik denk dat ik het niet helemaal begrepen had, want de bussen konden slechts halverwege komen de rest moesten we lopen. Maar dat is alleen maar vervelend als je 10cm hakken aan hebt en daarmee tussen de steentjes zakt. Terug gaat prima want dan doe je gewoon je schoenen uit (ik spreek uit ervaring, maar was niet de enige.)

Natuurlijk was het eten voortreffelijk en het uitzicht ook. Zeker als ‘s avonds de lichtjes allemaal aan zijn,

 

 

 

 

 

 

 

 

2019DACH07Zondag 2 juni

De laatste dag was alweer aangebroken en deze hadden de Zwitsers voor hun rekening genomen. We reden een groot stuk langs het Bodenmeer, weliswaar vlak terrein maar wel mooi. Op weg naar de Autobau Erlebniswelt waar de autoliefhebbers zich tegoed konden doen aan prachtige auto’s.

Er waren voldoende gidsen om ons rond te leiden en buiten stonden heerlijke ligstoelen in het vroege zonnetje. Wederom een leuke ochtend voor de liefhebbers van auto’s en uiteraard liefhebbers van ligstoelen. De lunch was ook in dit museum en daarna was het weer tijd om verder te rijden. We konden kiezen uit drie verschillende varianten. Wij kozen voor de derde variant. Bezichtigen van de collectie van Heini Rutz, lid van de Zwitserse club. Hij had een verlengde Lancia Thesis staan en (ik dacht) een verlengde Lancia Thema. De Lancia Thema had hij op Sicilië gevonden. (En nee niet van de maffia, maar van een tandarts. Rijst toch wel de vraag wat een tandarts met zo’n auto moet…)

2019DACH09Ook hier was alles prima verzorgd en zijn we nog even blijven hangen, niet te lang, want we wilden nog door het Appenzeller Landschap terug naar het hotel rijden en we moesten ook weer op tijd zijn. Het was in ieder geval de moeite waard, want een prachtig gebied en fantastische uitzichten.

’s Avonds was de laatste avond met het galadiner. We werden met de bus naar een stoomtrein gebracht. Deze bracht ons naar het Bodenmeer, waar een boot lag te wachten, die speciaal voor ons geregeld was. Wat een geweldig feest! Leuk in de stoomtrein, die wel twee keer een aanloop moest nemen om over een bultje te komen. Volgens de machinist kwam het door het gras. Zelfde excuus natuurlijk als de blaadjes op de rails. Maar super leuk. Het varen was geweldig en ook het diner was fantastisch.

De mensen van ver weg kregen nog een fles wijn, omdat ze waren gekomen. Uit Engeland, Noorwegen en Nederland en een persoon uit Noord-Duitsland.

Helaas waren toen de drie dagen voorbij en na het ontbijt de volgende ochtend zijn we weer huiswaarts gegaan.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle