Voorjaarsrit 2022

Tekst: Ria Heskes | Foto's: Patrick Stassen en Ria Heskes

Lancia2000 in Limburg650

Wat heerlijk dat we weer evenementen kunnen organiseren. Deze voorjaarsrit is het tweede evenement voor een hele reeks evenementen die in 2022 plaats gaan vinden.

De rit zelf vindt plaats in Limburg op zaterdag en/of zondag. Velen van ons maakten gebruik van het aanbod om vrijdagavond al aan te komen in het hotel in Slenaken. Het was dan ook gezellig druk in het hotel en het restaurant. De parkeerplaats was aardig gevuld met Lancia’s en, jawel een Maserati!

Algauw zaten we met zes personen aan een tafel, anderen liepen (!) of reden naar Slenaken dorp om in de Boswachter te gaan eten. Na een hele gezellige avond doken wij bijtijds het bed in om de volgende dag weer fris aan de nieuwe dag te kunnen beginnen. 

Zaterdagmorgen na het ontbijt kregen we een briefing en iedereen popelde om te beginnen. Een verzorgd Routeboek, uiteraard een bijzonder fraai rallybord ‘Wie sjoeën Limburg is’ wat ons motto was voor dit weekend. Wij konden op pad.

Alras reden de eerste auto’s weg. Van mijn Flavia had ik meteen de kap open ondanks dat het weer niet bijzonder stralend was. De zonnebril ging snel op en niet veel later de hoed. Halverwege waren wij op zoek naar een lunch gelegenheid. We zagen ineens Fred Biekart, onze nieuwe communicatieman, al op een terras staan van de Herberg “Bie de Tantes” met fototoestel/telefoon in de aanslag. Hier moeten we zijn. Het was wel even zoeken naar een parkeerplaatsje. Fred vond ons ‘net twee koninginnen’ zoals wij aan kwamen rijden. Ons weekend kon niet meer stuk en ik loop nog steeds na te genieten.

Na een aangename lunch waar we menig Lancia voorbij zagen rijden, sommige zelfs 4 keer (die waren verdwaald en we noemen geen namen), hebben wij onze rit vervolgd. Er was een puzzel element toegevoegd. Daar hebben wij niet aan mee gedaan. Voor Lenny, mijn bijrijder, was het namelijk de eerste keer dat ze navigeerde. De puzzelopdrachten hebben we gelaten voor wat ze waren. Het is zeker voor herhaling vatbaar van beide zijden.

Bij het drielanden punt ging het mis. De aanwijzing was in eerste instantie niet duidelijk voor ons. Na twee rondjes gereden te hebben, gingen wij de instructies nog eens grondig bestuderen en jawel we snapten het! De kleine bordjes van fiets- en wandelroutes moesten we volgen. Toen was de terugweg snel gevonden. Na een prachtige rit kwamen we moe en voldaan bij het Best Western Hotel in Slenaken. Tot onze verbazing waren wij een van de laatsten. Zo langzaam reden wij toch niet.

Voor het diner boden Ted en Marianne Compas alle aanwezigen een glas champagne aan vanwege hun 30 jarige huwelijk. Wat een verrassing! Tijdens het diner begrepen wij dat menigeen het opgegeven had bij het drielanden punt. Waren wij dan een van de weinigen die hem helemaal hebben uitgereden?

Voorjaarsrit foto bediening bij Proeverij Ria Heskes foto uitsnedepixZondagmorgen was er voor de liefhebbers een korte route naar België. De Abbaye du Val Dieu. Het is vandaag 1 mei en in België is dit een feestdag. Dag van de Arbeid. Dat was duidelijk te merken. Het was gezellig druk, de buitenste parkeerplaats werd bijna helemaal in beslag genomen door allerlei Lancia’s (vaak dubbel geparkeerd). Op de binnenplaats werden wij ontvangen door een gids die met Belgische humor ons wegwijs maakte in de geheimen van deze Abdij. Met name de bierbrouwerij!

Bierbrouwen was een noodzaak om water drinkbaar te maken. Klinkt dit als muziek in de oren?

Na de rondleiding mochten wij zelf dit gerstenat proeven. Eerst een, voor een aantal zelfs tweemaal proeven. Onder begeleiding van ons Belgisch lid werden de glazen op zeer vakkundige wijze uitgedeeld.

Om ongeveer 2 uur s'middags kwam er een eind aan dit geweldig georganiseerde Lancia weekend. De meesten waaierden uit óf naar huis óf naar een volgende bestemming al dan niet met een extra overnachting in Slenaken.

Wij wilden naar Luik of Aachen. Dat feest ging niet door, immers Dag van de Arbeid, alles dicht. Op naar Maastricht! Bij Eijsden wist ik mij een restaurant te herinneren aan de Maas. Daar hebben wij de middag afgesloten met een uitstekende lunch op een gezellig terras. Nieuwsgierig welk terras? Dit kunt u opvragen bij de redactie. ’s Avonds hebben wij nog heel gezellig gegeten in het restaurant. De volgende dag was het echt afgelopen. Wij gingen nog richting Frankrijk voor een klein weekje. Al met al een fantastisch weekend!

Organisatoren (Patrick & Jolanda en anderen) nogmaals bedankt voor een fenomenale Lancia bijeenkomst! Een fraaiere aftrap (na de Paasrit) voor het evenementen seizoen kunnen wij ons niet wensen. 

Foto Parkeerplaats Foto Patrickscaledpixel

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle