Voorjaarsrit 2023

Voorjaarsrit2

Voorjaarsrit3De organisatie van de Voorjaarsrit had het perfect geregeld. Voor de rit in de middag na de Ledenvergadering was het grijze winterse weer (er lag vanochtend nog sneeuw in het Noorden!) van de afgelopen weken even opzijgeschoven voor een heerlijk zonninge dag! Dak open en genieten van de mooie omgeving van Zeist en omstreken.

Jan Bruikman had ons op pad gestuurd met een van de mooiste roadbooks in de clubhistorie, een echt verzamelobject. Helaas voorkwam dat niet dat sommige leden hier en daar in de war raakten, vooral omdat we elkaar dan in tegengestelde richting tegenkwamen... wat dan weer deels wel degelijk de bedoeling was rond Slot Zeist!  (zie onderaan de route op kaart) 

Voorjaarsrit1

Voorjaarsrit4De route leide ons langs de illustere geschiedenis van de Nederlandse bestekindustrie. Tot onze verrassing was Zeist de bakermat van ondermeer Gero en Sola... niet weg te denken uit de vaderlandse tafelcultuur. 

De route nam ons verder langs de lommerrijke lanen van Bosch en Duin, waar we de prachtige villa's links en rechts konden bewonderen.

Na Bilthoven en de Bilt brachten een paar slimme doorsteekjes achter het Utrechtse universiteitsgebied ons weer naar een landelijk stukje: het van oudsher bekende fruitteelt gebied van Bunnik. Ook weer een mooie ontdekking tijdens een rit van de Lancia Club!

Uiteindelijk kwamen we zo bij de finish in Fort bij Vechten, een mooie plek om af te sluiten (naast de Deux-Chevaux van DuckCity die daar z'n uitvalsbasis heeft).

Voorjaarsrit5

Voorjaarsrit6Voltooid in 1870 was het destijds deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nu is het fort een dromerige romantische plek met knusse ruimtes, prima om de dag te evalueren met een hapje en een drankje.

Een mooi evenement om het lustrumjaar te beginnen!

Dank aan de organisatie, Jan Bruikman en Bert Burger voor deze giro primaverile!

En een applaus voor de stoere leden die ondanks de recente zoutstrooierij hun prachtige Flavia, Fulvia's, Beta en Gamma uit de winterstalling hadden gehaald. We hebben er weer van genoten! 

 

Voorjaarsrit7

Voorjaarsrit8 

 

 

 

 

De route zoals die bedoeld was. Geloof ik. Wijzelf reden 'm niet helemaal goed. Maar het dubbele rondje om Slot Zeist in het midden was in ieder geval de bedoeling! 

Route Google Earth

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle