FFF-dag 2023

Het voorjaar kwam maar traag op gang, maar op 21 mei wilde het dan eindelijk goed lukken: de jaarlijkse FFF Registerdag vond plaats onder een lekker zonnetje en met een prima temperatuur. Vorig jaar werd de FFF Registerdag gehouden in combinatie met het Concours d’Élégance op Paleis Soestdijk met veel automobiel spektakel, maar dit jaar waren we weer ‘onder ons’.

FFFWeide1RezisizedFFFBespreking1resized

 Bijna 40 Lancia’s en zo’n 76 deelnemers verzamelden zich bij het Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem in de Achterhoek. Een fraai gelegen en sfeervolle locatie. Twintig auto’s mochten opgesteld worden op het gazon voor het terras, een buitengewoon prettige aanblik voor al degenen die op het terras achter een kopje koffie zaten. De FFF-ers van de Lancia Club, inclusief deelname uit België, hadden weer voor een riante verzameling Flaminia’s, Flavia’s en Fulvia’s gezorgd. Vrijwel alle modelvarianten waren vertegenwoordigd. Pininfarina Coupé, Touring GT, Touring Convertible en Sport Zagato bij de Flaminia’s, Berlina, Coupé en 2000 bij de Flavia’s en Berlina, Coupé en Sport Zagato bij de Fulvia’s.

 Flaminia ZagatoFlaminiakapjes1Resized

Maar het FFF Register is gastvrij, dus ook Aurelia, Gamma Coupé, Thema, Y10, diverse Kappa’s en Delta’s werden hartelijk welkom geheten. Het eerste deel van de rit voerde ons door het gevarieerde coulissenlandschap van Salland, inclusief een stuk over de Holterberg (wel 60 meter boven zeeniveau!). Op een mooie zondag ben je in Nederland nooit alleen op pad, maar we hebben overal lekker kunnen rijden zonder al te veel last van wandelaars, fietsers en motorrijders (en zij hopelijk zonder ergernis over al die oude brikken). Kwestie van een beetje geven en nemen. Terug bij Woodbrooke stond er een gevarieerde buffetlunch voor ons klaar en was het tijd voor meer (auto)praat. Wij moesten zelf na de lunch afhaken wegens andere bezigheden maar de rest van de dag zal zeker net zo aangenaam verlopen zijn.

Wederom dank aan het FFF Register Comité (Marguerite Ruys, Joop van Veldhuizen, Hans Schoonbeek en de hoofdorganisator van deze dag Willem Posthumus Meyjes), onderstreept met een flesje Italiaans rood: Vigna Flaminio!

Roel Vaessen

Foto's

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle