Najaarsrit 2023

NaJrit1

NaJrit2De traditionele afsluiting van het LCN jaar. Traditioneel in oktober. En de laatste jaren ook verschoven van begin oktober naar medio oktober naar eind oktober. Klimaatverandering? Dit jaar voor het eerst in november. Op zaterdag 4 november was de echte rit, met echte herfst en echte regen. Helaas ook voor een aantal deelnemers reden om de mooie Lancia in de droge garage te laten. Maar gelukkig genoeg moois te zien. En een prachtige startplek, Fort Altena, ooit deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, had een paar mooie Lancia's te gast.

NaJrit3

NaJrit4Na ontvangst met koffie en gebak zond Petra ons op pad met een bolletjes-pijltje routebeschrijving voor een mooie rit. De -deels buitenlandse- deelnemers werden getrakteerd op een mooi stukje Nederland, met eerst een rondje Biesbos, die dankzij recente regen weer z'n historische natte uiterlijk had.

Er was gelegenheid om het museum of het uitkijkpunt te bezoeken, dat lukte nog net voordat de regen echt begon.

NaJrit5

NaJrit6Daarna liep de route terug Noord-Brabant in, langs de Boven-Merwede over mooie dijken, door mooie dorpjes als Uppel, Almkerk en Uitwijk arriveren we in Woudichem wat een mooie stopplek blijkt. Een aantal equipes vindt elkaar bij restaurant Gewoon Ploon, waar ons een prima lunch geserveerd wordt.

NaJrit8

NaJrit7

NaJrit9Opgewarmd gaan we verder, de route leidt ons de Maas over en komen zo in Heusden. Deze middeleeuwse vesting levert sommige deelnemers wat navigatie verrassingen... en het was inmiddels ook wat te nat om nog een stadswandeling te ondernemen.

De moderne vestingen komen ook aan bod. Bij Den Bosch komen we in de wijk Engelen langs bijzondere nieuwbouw in de vorm van kastelen en forten in een moderne interpretatie.

NaJrit10

Het laatste deel van de rit leidt ons naar de Loonse en Drunense Duinen waar de bossen de prachtigste herfstkleuren laten zien.

Het is dan wel al donker aan 't worden aan het einde van de middag en we zijn dan ook blij als de warme Guldenberg in het zicht komt. Einde van Najaarsrit, begin van de borrel. En voor sommigen nog een diner en overnachting op deze mooie plek.

NaJrit11

Op de zondag... bezoek Autotron! (wie vult het verslag aan?? ;-)

Foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle