Voorjaarsrit 2024

voorjaarsrit1

voorjaarsrit2Heerlijk als de Voorjaarsrit van de LCN ook echt in voorjaarsweer plaatsvindt... en dat was het dit jaar weer helemaal!! (Eén dag later was het allemaal hagel en sneeuw...) Dit jaar een rondje door het Groene Hart van Zuid-Holland... ja inderdaad hier zijn prachtige wegen te vinden. De organisatie had ze verwerkt in een rit door het relatief dunbevolkt veenweidegebied, over dijkjes en langs plassen, vaarten en sloten. En die weggetjes waren regelmatig maar één auto breed. Dat betekende slim gebruik maken van de passeerplaatsen of inritten om een tegenligger te kunnen passeren en niet met teveel Lancia's achter elkaar rijden. Regelmatig dus een opgestoken hand als dank, erg gezellig!

Op het startpunt, Osteria Mercatu in Reeuwijk, hadden ze wat moeite de koffie, thee en het gebak snel genoeg uit te serveren, maar het was gezellig om elkaar weer te zien. Met de routebeschrijving en de rallyschilden werden op weg gestuurd door Roel.

voorjaarsrit3

Het eerste gedeelte voerde door het mooie plassengebied van Reeuwijk, langs de Oude Rijn naar de prachtig slingerende Meije, een route vol bloeiende bloesem, fluitekruid en raapzaad. En een blij zwaaiende mede-LCNster...

voorjaarsrit5

Langs het plassengebied bij Nieuwkoop bracht de route op het dijkweggetje langs de Kromme Mijdrecht... tijd om gebruik te maken van een van de in de de routebeschrijving getipte lunchgelegenden. Een aantal LCN leden kwam elkaar zo gezellig tegen bij Prik en Proost en De Strooppot.

voorjaarsrit4

voorjaarsrit6De route voerde ons verder langs de Amstel en de Drecht naar de Langeraarse Plassen en het Braasemmermeer, oude boerderijen en heeeeel klein beetje snelweg omdat de Randstad zichzelf toch erg aan 't volbouwen is en tenslotte nogmaals dwars door het Groene Hart, over de hefbrug (1936, inmiddels rijksmonument) van Boskoop over de Gouwe naar de finish.

Een prachtige rit van 120 km, het gebied is duidelijk niet voor niets in 2004 aangewezen als Nationaal Landschap!

Het eindpunt was wederom de Osteria Mercatu en daar stond alles al klaar voor onze middagborrel. Gezellig even napraten over de dag, het mooie weer en de organisatoren werden even in het zonnetje gezet.

 

 

 

voorjaarsrit7

 

Grote dank aan Roel en Rudolphine voor een fantastische dag!!

Foto's

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle