FFF Register

FFF logo

Het FFF-register richt zich op de Lancia-modellen Flaminia, Flavia en Fulvia.
Waarom deze drie types bij elkaar?  

In veler ogen vormen de FFF's een bepaald hoofdstuk van de Lancia historie, alle drie ontworpen door Professor Antonio Fessia en kenmerkend voor de Pesenti-periode Dit is het tijdvak tussen het vertrek van Gianni Lancia in 1955 en de overname door Fiat in 1969.

Als je naar de techniek kijkt zijn de auto’s  ook duidelijk verwant, de Flaminia wellicht wat minder omdat hij ontwikkeld is vanuit de Aurelia, maar de Flavia en Fulvia lijken wel heel erg sterk op elkaar. De modellen stammen alle drie uit de naoorlogse opbouwperiode en hebben een belangrijke rol gespeeld in het tegemoetkomen aan de mobiliteitsbehoefte die de toenemende welvaart met zich meebracht.

Wij hopen dat we uiteindelijk alle Lancia Flaminia,Flavia of Fulvia`s in Nederland in ons register mogen verwelkomen!  

FFF registermodellenDe activiteiten van het Lancia FFF Register  

  • Het in kaart brengen van de in Nederland aanwezige Lancia Flaminia-, Flavia- en Fulvia-modellen en het vastleggen van hun geschiedenis.
  • Het verzamelen en distribueren van documentatie en technische informatie van voornoemde modellen.
  • Het adviseren van de eigenaren van voornoemde modellen bij het onderhoud en de restauratie van hun auto.
  • Het bemiddelen bij zoeken naar onderdelen
  • Het met enige regelmaat organiseren van evenementen waar FFF-eigenaren elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en gezamenlijk toerritten kunnen rijden.

Aanmelding

Aanmelden voor het Lancia Flaminia, Flavia of Fulvia Register gaat automatisch bij het aanmelden als LCN lid.
De LCN ledenadministratie geeft aan het FFF Register door wie er met een FFF model lid is geworden.

De informatie over je FFF model is alleen voor LCN leden te vinden op de LCN autolijst. Deze lijst alleen kan worden bekeken na te hebben ingelogd op de Ledenpagina.

Contact

Wilt u meer weten over het Lancia FFF register? Stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.